WordPress
Version 3.3.1

Semantisk personlig udgivelsesplatform

Først det første

Velkommen. WordPress er et meget specielt projekt for mig. Enhver udvikler og bidragyder tilfører noget unikt, og sammen kan vi udvikle noget smukt, som jeg er stolt af at være en del af. Tusinder af timer er blevet investeret i WordPress, og vi arbejder for at gøre det bedre hver dag. Tak for at du lader det blive en del af din verden også.

— Matt Mullenweg

Installering: Den berømte 5-minutters installering

 1. Pak filen ud og upload det hele.
 2. Åbn wp-admin/install.php i din browser. Du vil derefter blive hjulpet gennem processen, der vil klargøre wp-config.php filen med oplysningerne vedr. forbindelsen til din database.
  1. Hvis dette af en eller an grund ikke virker, så bliv ikke nervøs. Det virker ikke på alle webhoteller. Åbn wp-config-sample.php med en tekst-editor, såsom WordPad eller Notesblok og udfyld oplysningerne vedr. forbindelsen til din database.
  2. Gem filen som wp-config.php og upload den.
  3. Åbn wp-admin/install.php i din browser.
 3. Når konfigurationsfilen er klargjort, så vil installeringsprogrammet oprette de tabeller som din blog skal bruge. Hvis der kommer en fejlmeddelelse, så tjek wp-config.php filen en ekstra gang og prøv igen. Hvis det stadig driller, så prøv support forummerne med så mange oplysninger som muligt. Du kan også prøve det danske forum.
 4. Hvis du ikke skrev et kodeord, så nedskriv/husk/gem det udleverede kodeord. Hvis du ikke skrev et brugernavn, så er brugernavnet admin.
 5. Installeringsprogrammet burde sende dig til login-siden. Log ind med brugernavnet og kodeordet fra installeringen. Hvis du bruger det genererede kodeord, kan du klikke på Brugere > Din profil og ændre kodeordet.

Opdatering

Før du opdaterer noget, skal du sørge for at lave backups af alle filer, du har lavet om på - såsom index.php.

Brug af automatisk opdatering

Hvis du opgraderer fra version 2.7 eller højere, kan du bruge Automatisk Opdatering:

 1. Åbn wp-admin/update-core.php i din browser og følg vejledningen.
 2. Du forventede måske mere? Desværre, det er det hele!

Manuel opdatering

 1. Før du opdaterer noget, så vær helt sikker på, at du har taget backup af de filer, som du har ændret.
 2. Slet de gamle WordPress-filer, men ikke dem, du har ændret.
 3. Upload de nye filer.
 4. Gå ind på din side og tilføj dette til url'en: /wp-admin/upgrade.php.

Skabelonændringer

Hvis du har tilpasset dine skabeloner, er du sikkert nødt til at lave nogle ændringer. Hvis du vil overføre dine skabeloner fra 1.2 eller tidligere, har vi lavet en speciel lille guide til dig (engelsk).

Opdatering fra en andet system

WordPress kan importere fra en række andre systemer. Først skal du dog installere WordPress som beskrevet ovenfor.

Minimumkrav

Minimums anbefalinger

Online ressourcer

Hvis du har spørgsmål, som ikke er omtalt i dette dokument, kan du udnytte WordPress' mange online ressourcer:

WordPress Codex
WordPress Codex er det der kommer tættest på en WordPress encyklopædi. Det er den mest udførlige informationskilde om WordPress, der findes.
The Development Blog
Her finder du nyheder om de seneste udviklinger i forbindelse med WordPress. Tilføj den til dine bogmærker og kig forbi så tit som muligt.
WordPress Planet
The WordPress Planet er en nyhedssamler, der indhenter indlæg fra WordPress-blogs fra hele verden.
WordPress Supportforums
Hvis du har søgt overalt, men stadig ikke fundet svarene på dine spørgsmål, kan du med fordel benytte dig af forumet. WordPress' forum har mange aktive brugere, som er klar til at hjælpe. For at hjælpe dem til at hjælpe dig, bør du finde en meget præcis titel til dit indlæg og beskrive dit problem så udførligt som muligt.
WordPress DK
Hvis du hellere vil tage snakken på dansk, kan du kigge forbi den danske WordPress-side. Der er ikke så mange til at hjælpe som på den engelske side, men det foregår på dansk og med andre, der bruger den danske version!
WordPress IRC Channel
Til sidst er der en online chat-kanal, som bliver brugt til diskussioner mellem WordPress-brugere - og nogle gange bliver der også snakket om diverse support-emner. Den ovenstående wiki burde føre dig på rette vej (irc.freenode.net #wordpresss).

XML-RPC and Atom-interface

Du kan nu skrive indlæg til din WordPress-blog med værktøjer som Windows Live Writer, Ecto, Bloggar, Radio Userland (det vil sige, at du kan bruge Radios e-mail-til-blog-mulighed), NewzCrawler og andre værktøjer, der understøtter Blogging API'erne! :) Du kan læse mere om XML-RPC-support i codexet.

Skriv via e-mail

Du kan skrive indlæg fra en e-mail-klient! Opsætningen er rimelig simpel. Gå til "Skrivning" under menupunktet "Indstillinger" og udfyld detaljerne for din hemmelige pop3-konto. Derefter skal du opsætte wp-mail.php til jævnligt at tjekke din e-mail-konto for nye indlæg. Du kan gøre det med cron-jobs, eller hvis din host ikke understøtter det, kan du kigge på de mange forskellige website-monitoring services, og få dem til at tjekke din wp-mail.php-URL.

Det er nemt: Enhver e-mail, der bliver sendt til den adresse, du angiver, vil blive bragt som et indlæg i din blog med e-mailens emne som titel. Derfor er det bedst at holde e-mail-adressen hemmelig. Scriptet vil slette e-mails, der bliver udgivet på bloggen.

Brugerroller

Vi har droppet brugerniveauer for i stedet at benytte det meget mere fleksible system med roller, som introduceredes in 2.0. Du kan læse mere om roller i WordPress Codex.

Afsluttende bemærkninger

Spred kærligheden

WordPress har hverken en marketingskampagne til mange millioner eller kendte sponsorer. Men vi har noget, der er endnu bedre — dig. Hvis du er glad for WordPress, må du meget gerne opfordre en ven til også at bruge det. Du kan eventuelt installere det for en ven, der ikke ved helt så meget som dig. En anden måde at hjælpe på, ville fx være at skrive til en mediejournalist, der går og overser os.

WordPress er den officielle videreudvikling af b2/cafélog, der blev skabt af Michel V. Udviklingen fortsættes af WordPress udviklerne. Hvis du ønsker at støtte WordPress, så overvej en donation.

Rettigheder

WordPress er udgivet under GPL. Den juridisk bindende licens, license.txt, er på engelsk, men den ikke-bindende danske version kan muligvis hjælpe dig med at få et bedre overblik.